Sport/Tennis
1525926
Tennis

Schoofs en Kerkhove knap verder, Rus uitgeschakeld in kwalificaties Australian Open

Lesley Kerkhove op archiefbeeld

Lesley Kerkhove op archiefbeeld

De eerste ronde van het kwalificatietoernooi bij de Australian Open heeft voor Nederland een prima score opgeleverd. Arantxa Rus redde het niet, maar Bibiane Schoofs en Lesley Kerkhove haalden met uitstekend tennis de tweede ronde.  

Lesley Kerkhove op archiefbeeld

Lesley Kerkhove op archiefbeeld

Schoofs kent sowieso een bijzonder vrolijke start van dit tennisseizoen. Tot ieders verrassing won ze vorige week samen met haar beroemde gelegenheidspartner Sara Errani het WTA-toernooi van Auckland. ,,Dat was leuk en een dikke boost’’, zegt Schoofs hierover in Melbourne.

In het enkelspel staat ze als nummer 202 van de wereld genoteerd en ze kwam als één van de laagst geklasseerde speelsters het plaatsingstoernooi binnen. Daarin knokte de 29-jarige tennisster uit Ede zich knap naar de overwinning tegen de Italiaanse Giorgia Brescia: 7-5, 7-5.

Onder de brandende zon bleef Schoofs aanvallend tennissen en voor die gedurfde speelwijze werd ze beloond. ,,Ik wil graag meer naar voren spelen, ’’, zei Schoofs nadat ze in de tweede set bij een 5-3 achterstand vier games achter elkaar had gewonnen. ,,Ik maak op deze manier ook wel af en toe een foutje, maar dat moet ik op de koop toe nemen.’’

Kerckhove

Lesley Kerkhove (ranking 175) had het met de loting niet getroffen want haar Amerikaanse tegenstander Sachia Vickery (ranking 105) was als eerste geplaatst in het kwalificatietoernooi. Maar op het grote Showcourt 3 speelde de geboren Zeeuwse één van de beste wedstrijden uit haar loopbaan. De pijnlijk verloren tiebreak in de eerste set bracht Kerkhove niet van haar stuk: 6-7 (2), 6-4, 6-3.  ,,Ik wist dat dat meisje aan een hele mooie serie bezig is’’, sprak de winnares na de laatste klap. ,,Maar ik ben er gewoon voor blijven gaan.’’          

Kerkhove speelt de tweede ronde tegen de Sloveense Tamara Zidansek, de nummer 180 van de wereld. Schoofs krijgt te maken met de als zevende geplaatste Naomi Broady (ranking 119) uit Groot-Brittannië.

Rus

Aranxta Rus (ranking 134) grossierde in fouten in haar duel tegen de Servische Ivana Jorovic (ranking 192). Acht keer sloeg de Nederlandse een dubbelfout en 44 keer maakte ze een onnodige misser. Daarmee is de nederlaag snel verklaart: 3-6, 4-6.