Nieuws/Sport
152694
Sport

Kuyt: 'Het wordt niet mijn titel, maar ónze titel'

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt

ROTTERDAM - Eerst kampioen worden, daarna gaat Dirk Kuyt pas serieus nadenken over zijn toekomst. De aanvoerder van Feyenoord is nog één overwinning verwijderd van het grote doel waarvoor hij twee jaar geleden terugkeerde in Rotterdam. ,,Ik ben teruggekomen om kampioen te worden, daar ligt de focus volledig op. Daarna zie ik wel wat de toekomst brengt'', zei de Katwijker vrijdag in De Kuip.

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt

Kuyt viert in de zomer zijn 37e verjaardag. De cirkel van zijn lange carrière lijkt rond als hij zondag als kapitein van de Rotterdamse kampioensploeg de schaal in ontvangst mag nemen. De 104-voudig international wil echter nog niets loslaten over zijn toekomst. Vorig jaar besloot hij vrij snel na de winst van de KNVB-beker om er nog een seizoen aan vast te plakken.

,,Randzaken schuif ik nu zo veel mogelijk opzij. Net als vorig jaar bekijk ik na het seizoen hoe alles ervoor staat.'' Kuyt wuift de suggestie weg dat het aanstaande kampioenschap als 'zijn' titel de boeken in zal gaan. ,,Het wordt niet mijn titel, maar ónze titel. De titel van Feyenoord. Ik ben trots dat ik daar aanvoerder van ben.''