Sport/Voetbal
1528119500
Voetbal

Koopmeiners: ’Volle bak voor de winst tegen ManUtd’

Teun Koopmeiners

Teun Koopmeiners

DEN HAAG - AZ gaat donderdag in de thuiswedstrijd tegen grootmacht Manchester United in de Europa League voor een „mooie stunt.” Dat zei aanvoerder Teun Koopmeiners tijdens zijn voorbeschouwing op het duel in Den Haag.

Teun Koopmeiners

Teun Koopmeiners

„Wij zijn topsporters en dan ga je altijd voor het maximale resultaat”, betoogde de vaste kracht op het Noord-Hollandse middenveld. „We gaan volle bak voor de winst.”

Volgens Koopmeiners vormt het duel met Manchester United een belangrijk meetpunt voor AZ. „We moeten nu laten zien dat we ook tegen een absolute topclub onze eigen spel kunnen spelen. Dat we onze kwaliteiten kunnen tonen tegen een ploeg met heel veel goede voetballers. Dat ze een mindere seizoenstart hebben en misschien minder in vorm zijn, zegt me niet zoveel. United blijft een club van wereldformaat en is als tegenstander een geweldige uitdaging voor ons.”

Koopmeiners erkende dat het spelen op het Haagse kunstgras voor AZ een voordeel zou kunnen zijn. „Ja, wij zijn daar inmiddels wel aan gewend, terwijl ze in Engeland gewoon op normaal gras spelen. Maar voor echt goede voetballers maakt de ondergrond niet uit volgens mij.”

AZ-coach Arne Slot was het eens met Koopmeiners. „De spelers maken het verschil en niet de ondergrond waarop wordt gevoetbald”, benadrukte hij. Slot moest diverse vragen beantwoorden over de mogelijke favorietenrol voor AZ, aangezien ManUnited matig aan het seizoen is begonnen en bovendien in Den Haag mede door legio blessures zeker niet op volle sterkte zal aantreden.

„Wie favoriet is, vind ik niet zo relevant”, gaf hij aan. „We hebben veel respect voor United, maar zeker geen angst. Wij zijn inderdaad in vorm en hebben momenteel heel veel zelfvertrouwen. Maar het is moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen werkelijk liggen. De laatste jaren heeft AZ tegen grote Europese clubs helaas weinig gespeeld. Het zou mede daarom wel erg bijdehand zijn om ons nu ineens als favoriet te bestempelen.”