Nieuws/Sport
1528989
Sport

Brunel treft verkeerde wolk in Ocean Race

Bouwe Bekking.

Bouwe Bekking.

Het Nederlandse zeilteam Brunel heeft in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race de aansluiting verloren met de andere boten. 

Bouwe Bekking.

Bouwe Bekking.

Het team van schipper Bouwe Bekking belandde op de Stille Oceaan, iets voorbij de Salomonseilanden, in een onweersbui waardoor de wind plotseling draaide. "Bij ons kwam de wind opeens van voren, terwijl de andere boten door konden varen'', zei Bekking. "Het is een vreselijk gevoel, je ziet hun navigatieverlichting steeds kleiner worden en na 30 minuten zijn ze volledig uit het zicht verdwenen."

De deelnemers aan de Volvo Ocean Race hadden de voorbije dagen te maken met zogeheten doldrums, lagedrukgebieden rond de evenaar waardoor de wind wegvalt. De snelheid ging daardoor flink omlaag en het hele veld schoof in elkaar. Brunel, dat eerder in de etappe van Melbourne naar Hongkong al wat achterop was geraakt, hervond daarbij de aansluiting. Tot de Nederlandse boot in een onweersbui ineens de wind frontaal tegen kreeg en werd teruggeblazen naar de laatste plaats. De finish van de vierde etappe is naar verwachting op 18 januari.