Sport/Wielrennen
1529932904
Wielrennen

’Hij wil liever dat ik verlies, dan dat hij wint’

Wout van Aert hekelt Mathieu van der Poel

Wout van Aert (r) niet blij met Mathieu van der Poel (l)

Wout van Aert (r) niet blij met Mathieu van der Poel (l)

WEVELGEM - Wout van Aert was zondag na Gent-Wevelgem niet te spreken over het optreden van Mathieu van der Poel. De twee, geen vrienden, hadden in volle finale vooral oog voor elkaar. De Deen Mads Pedersen profiteerde van de rivaliteit tussen de twee favorieten en won de koers.

Wout van Aert (r) niet blij met Mathieu van der Poel (l)

Wout van Aert (r) niet blij met Mathieu van der Poel (l)

„Mathieu wilde liever dat ik verloor dan dat hij zelf wint”, klonk het verwijtend uit de mond van Van Aert. „Hij vergeet zeker dat ik al heel wat gewonnen heb. Ik ga ook niet voor hem elk gat dichtrijden. Ik heb het verschillende keren wel gedaan en het was elke keer dezelfde die op mijn wiel zat. Ik denk zeker dat ik een kans had gehad in de sprint. Nu hebben we allebei niks.”

Van Aert (Jumbo-Visma) en Van der Poel (Alpecin-Fenix) waren al jaren rivalen in het veldrijden. Nu treffen ze elkaar ook op de weg met vergelijkbare kwaliteiten. „Het is laag om te zeggen dat ik rijd om hem te doen verliezen”, reageerde de Nederlander bij Sporza. „Ik heb hard gereden, ook een paar keer mensen moeten terugpakken. Op een gegeven moment zat ik erdoor en kon ik niet meer achter de groep met Pedersen aan. Het is een beetje gokken. Ik denk dat Wout en ik aan elkaar gewaagd waren vandaag.”

Winnaar Pedersen kon er niet mee zitten. Hij reed in de slotfase weg bij het ruziënde duo en won de sprint van een groepje van vier. „Ze waren nogal met elkaar bezig, daar kon ik mooi van profiteren.”

D’Hoore beste bij vrouwen

Bij de vrouwen pakte Jolien D’Hoore de zege. De Belgische renster van Boels-Dolmans was na 141,4 kilometer de beste van een kopgroep van elf rijdsters. Ze bleef haar landgenote Lotte Kopecky en de Duitse Lisa Brennauer voor. Demi Vollering was de beste Nederlandse op de zevende plaats.

Met nog drie kilometer te gaan demarreerde Ellen van Dijk. Ze werd weer bijgehaald door Amy Pieters van Boels-Dolmans, waarop haar ploeggenote Elisa Longo-Borghini van Trek-Segafredo het probeerde. Ook Pieters ging er alleen vandoor, maar kon niet wegblijven.

Kirsten Wild, die Gent-Wevelgem vorig jaar op haar naam schreef, kon niet van start gaan. De 37-jarige rijdster van Ceratizit-WNT heeft positief getest op het coronavirus en meldde zich zaterdagavond af.