Sport/Voetbal
1530728399
Voetbal

Verhitte taferelen in groep I: Hongaarse en Albanese fans laten zich gelden

Het WK-kwalificatieduel tussen Engeland en Hongarije werd dinsdagavond ontsierd door gevechten op de tribunes.

Hongaarse supporters raakten op Wembley slaags met agenten na de arrestatie van een Hongaar die een steward racistisch had bejegend. De Engelse voetbalbond FA gaat het incident onderzoeken en meldt het bij de FIFA.

Kort voor de aftrap jouwden Hongaarse fans de Engelse spelers uit toen die op de knie gingen zitten om de Black Lives Matter-beweging te steunen.

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hongarije staat nu op de vierde plaats in de groep en heeft een wonder nodig om kans te maken op de play-offs voor een ticket voor het WK.

Na afloop van de wedstrijd stonden de spelers en de staf van de Hongaren met de armen over elkaar schouders in de middencirkel. Samen met hun supporters, die zich nu van een betere kant lieten zien na de onaangename taferelen twee uur eerder, zongen ze het volkslied.

De Engelse spelers en de meeste van de bijna 70.000 thuisfans waren toen al naar huis vertrokken.

De spelers van Polen beschermen hun hoofd tegen flesjes die vanaf de tribune werden gegooid.

De spelers van Polen beschermen hun hoofd tegen flesjes die vanaf de tribune werden gegooid.

Flessen gooien

De andere wedstrijd in groep I tussen Albanië en Polen werd tijdelijk stilgelegd omdat er vanuit het publiek flessen op het veld werden gegooid. Polen won overigens met met 1-0.

Door de zege heeft Polen de tweede plaats in de groep overgenomen van Albanië, Engeland leidt met 20 punten, Polen heeft er 17 en Albanië 15.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop