Nieuws/Sport
1530752
Sport

Handballers Oranje kloppen ook Grieken

Erlingur Richardsson

Erlingur Richardsson

THESSALONIKI - De Nederlandse handballers zijn weer koploper in hun kwalificatiegroep voor het WK van 2019.

Erlingur Richardsson

Erlingur Richardsson

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson klom door een zege op Griekenland over België heen. Oranje won in Thessaloniki met 28-23. Afgelopen zondag rekenden de handballers ook al overtuigend af met Turkije (26-19).

Er rest nog één wedstrijd in de kwalificatie en die is zondag tegen België. Een gelijkspel is in Sittard voldoende voor de groepswinst. In dat geval mag Oranje door naar de play-offs later dit jaar. De winnaar van die play-offs, die bestaat uit een tweeluik tegen een nu nog onbekende tegenstander, plaatst zich voor het WK.

Het Nederlands mannenteam probeert al jaren de aansluiting te vinden met de mondiale top, maar is daar tot op heden niet in geslaagd. De nationale ploeg ontbreekt al decennia op de grote kampioenschappen en de mannen van Oranje blijven daarmee ver achter op de vrouwen, die vorige maand het WK in Duitsland nog afsloten met brons.

Met de uitzege op Griekenland bewees de ploeg, die sinds kort onder leiding staat van de IJslandse coach Richardsson, dat het op de goede weg is. De vorige drie interlands in Griekenland werden steeds verloren. De overwinning in Thessaloniki kwam pas in het laatste kwartier tot stand. In die fase domineerde Oranje en liep het uit van 20-19 naar 28-23. Bobby Schagen was topschutter met zes treffers, Kay Smits scoorde vier keer.