Sport/Autosport
1530779
Autosport

Honda-coureur Benavides als koploper naar rustdag

Kevin Benavides

Kevin Benavides

De Argentijn Kevin Benavides van het Honda-fabrieksteam gaat als leider van het motorklassement de rustdag van de Dakar-rally in. 

Kevin Benavides

Kevin Benavides

 Hij moest weliswaar 30 seconden toegeven op de Franse KTM-fabriekscoureur Antoine Meo die er met zijn eerste dagprijs vandoor ging, maar hij verdreef Yamaha-coureur Adrien van Beveren van de koppositie en heeft nu 1.57 minuut voorsprong op de Fransman.

De motorrijders komen morgen tot rust in de Boliviaanse hoofdstad La Paz. Zij verlieten het Peruaanse strijdtoneel dat zich voornamelijk in de duinen heeft afgespeeld. Het decor van de rally is ingrijpend veranderd nu de karavaan naar Bolivia is verhuisd waar niet alleen op 4000 meter hoogte wordt gereden maar ook op harde paden door bergen en langs meren.

De ‘motards’ kregen een klein cadeautje bij de start van de zesde etappe. Vanwege mist werd het eerste gedeelte van de special afgelast en moesten de rijders over de openbare weg naar een nieuw startpunt dat 194 kilometer verderop lag. De 23-jarige Meo was de snelste op de resterende route met een neutralisatie bij de grensovergang. Hij was 30 seconden eerder aan de meet dan het duo Benavides en Toby Price van het KTM-fabrieksrijder. Van Beveren verloor 3.27 minuten ten opzichte van Meo.

Algemeen klassement

1. Benavides (Arg) Honda, 2.Van Beveren (Fra) Yamaha op 1.57, 3. Walkner (Oos) KTM 2.50, 4. De Soultrait (Fra) Yamaha 9.24, 5. Barreda (Spa) Honda 9.33, 6. Price (Aus) KTM 9.39, 7. Meo (Fra) KTM 10.42.