Sport/Voetbal
153111595
Voetbal

NEC boekt overwinning op tiental van Heracles

Spelers van NEC vieren de goal.

Spelers van NEC vieren de goal.

In een wedstrijd met veel wederzijdse irritatie heeft NEC in de Eredivisie de tweede opeenvolgende zege behaald. De gepromoveerde club uit Nijmegen won bij Heracles Almelo: 0-1. Vorige week al werd PEC Zwolle verslagen. In Almelo profiteerde NEC vooral van de numerieke meerderheid, die was ontstaan na de rode kaart voor Sinan Bakis.

Spelers van NEC vieren de goal.

Spelers van NEC vieren de goal.

Ali Akman zette de bezoekers meteen na de hervatting op voorsprong. Hij deed dat na voorbereidend werk van Souffian El Karouani. NEC maakte daarmee al na enkele minuten gebruik van de manmeersituatie.

Bakis moest namelijk in de 41e minuut vertrekken. Na een opstootje zonder al te veel aanleiding met Iván Márquez kregen beide spelers de gele kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Aangezien Bakis al eerder geel had ontvangen kon hij opstappen. Tot dan was Heracles wat beter en iets gevaarlijker geweest. Zo was er een schot van Rai Vloet op de paal.

Een kwartier voor tijd kreeg Jordy Bruijn een ideale mogelijkheid de Nijmeegse voorsprong te vergroten. Hij schoot echter een strafschop op de paal. De penalty was toegekend na een overtreding van Luca De La Torre op Bruijn. Heracles stuurde in de slotminuten nog doelman Janis Blaswich mee naar voren, maar ook hij kon de gelijkmaker niet forceren.

Heracles Almelo staat na drie duels pas op 1 punt.

Volg alle duels van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget. met de doelpuntenmakers, tussenstanden en uitgebreide statistieken

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop