Sport/Autosport
1531758017
Autosport

Renault dient klacht in tegen Racing Point

De bolide van Lance Stroll.

De bolide van Lance Stroll.

Na de Grand Prix van Steiermark heeft het team van Renault een officieel protest ingediend tegen de auto’s van Racing Point. Verantwoordelijken van beide teams moeten zich zondagavond melden bij de stewards.

De bolide van Lance Stroll.

De bolide van Lance Stroll.

onze Telesportredactie

Het protest komt er in het kort op neer dat Renault openlijk vragen stelt over de legaliteit van de auto van Racing Point dit jaar. In de reglementen staat dat teams bepaalde onderdelen zelf moeten produceren.

Racing Point is dit jaar erg snel, zo was in februari al te zien tijdens de wintertests. Coureurs Sergio Pérez en Lance Stroll rijden in een auto die bijna als een kopie kan worden gezien van de Mercedes van vorig jaar. Dat team levert ook de motoren aan Racing Point.

Aangezien er volgend jaar nieuwe, technische regels in de Formule 1 zouden worden geïntroduceerd zou Racing Point maar een seizoen met deze auto rijden. Dat zijn er nu twee, aangezien het nieuwe tijdperk - los van het budgetplafond - door de coronacrisis pas in 2022 ingaat.

Zaak wordt onderzocht

Het protest van Renault is inmiddels ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat de technische leiding van autosportfederatie FIA de zaak verder gaat onderzoeken. Zo worden onder meer de luchtkanalen van de voor- en achterrem van de Mercedes-auto van 2019 opgevraagd om te vergelijken met de Racing Point-auto van dit seizoen.