1531929
Sport

Stegeman gelukkig met standpunt clubleiding

Heracles wil captain houden: 'Klein beetje geld schiet niet op'

Heracles wil Joey Pelupessy graag behouden.

Heracles wil Joey Pelupessy graag behouden.

Als het aan Heracles Almelo ligt, maakt Joey Pelupessy het seizoen gewoon af in de Eredivisie.

Heracles wil Joey Pelupessy graag behouden.

Heracles wil Joey Pelupessy graag behouden.

De aanvoerder is na dit seizoen transfervrij en het Amerikaanse New York City FC heeft zich recent voor hem gemeld. "Die belangstelling is zeer concreet. De clubs zijn daarover in onderhandeling”, aldus Pelupessy. "Ze moeten er eerst maar uit zien uit te komen. Ik heb al eens meegemaakt dat ik zelf dacht de stap te gaan maken en de clubs er niet uitkwamen. Dus ik wacht het maar af.”

FC Utrecht

Een verstandige keuze, want de kans lijkt groot dat, na het afketsen van een transfer naar FC Utrecht afgelopen zomer, ook het Amerikaanse avontuur niet van de grond komt. "We zijn duidelijk geweest over het feit dat we de selectie bij elkaar willen houden. En zeker onze aanvoerder willen we niet kwijt”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, die op de koop toeneemt dat Pelupessy in de zomer transfervrij de deur uitloopt. "Wij vinden het belangrijker dat we nu de groep bij elkaar houden. Dat kleine beetje geld dat je eventueel zou krijgen, moet je ook weer gaan investeren, dus dat schiet ook allemaal niet op.”

Heracles-trainer John Stegeman prijst zich gelukkig met het standpunt van de clubleiding. "Daar ben ik heel blij mee. Ik snap goed dat de club hem laat gaan als er een bod komt dat ze niet kunnen weigeren. Maar het is ook duidelijk dat we aan het begin van het seizoen al veel basisspelers hebben laten gaan. Als daar halverwege het seizoen ook nog eens je aanvoerder, die heel belangrijk is in het teamproces, bij zou komen, zou dat heel vervelend zijn voor mij als trainer.”