Nieuws/Sport
15320
Sport

Van Persie kijkt uit naar cruciaal treffen met Feyenoord

Robin van Persie

Robin van Persie

Robin van Persie staat voor een bijzondere terugkeer als clubvoetballer in De Kuip. De spits van Fenerbahçe wacht af of het legioen van zijn oude club Feyenoord hem net zo warm tegemoet zal treden als de fans van Manchester United recent. Op Old Trafford kreeg Van Persie een staande ovatie van de fans, nota bene toen hij scoorde tegen zijn voormalige werkgever. De fans van United waren niet vergeten dat hij hun club hielp aan de landstitel in zijn eerste seizoen.  

Robin van Persie

Robin van Persie

Bij Feyenoord hielp Van Persie mee aan het winnen van de UEFA Cup, de laatste Europese trofee van de Rotterdammers. In Istanbul is de Rotterdammer inmiddels net zo populair. Dat heeft vooral te maken met de grootse vorm waarin hij steekt. De Nederlander scoort aan de lopende band en is volgens zijn trainer Dick Advocaat enorm belangrijk voor het elftal.

Van Persie weet nog niet of hij donderdag in de Europa League-kraker tussen Feyenoord en Fenerbahçe in de basis staat. Advocaat wil zijn spits in topconditie houden voor de competitie, waarin hij jaagt op de landstitel. Het is daarom goed mogelijk dat hij Van Persie geen 90 minuten laat spelen. Van Persie kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club. "Ik denk dat het een mooi potje wordt, ik bereid me er goed op voor.’’