Sport

Castaignos uit frustratie op opvallende wijze

Door Van onze Telesportredactie

Luc Castaignos houdt Racine Coly van OGC Nice achter zich.

Luc Castaignos houdt Racine Coly van OGC Nice achter zich.

AFP

Het eerste half jaar van Luc Castaignos bij Vitesse ging nog niet zoals club en speler gehoopt hadden, maar de spits heeft een opvallende manier gevonden om zijn frustraties daar over te uiten.

Luc Castaignos houdt Racine Coly van OGC Nice achter zich.

Luc Castaignos houdt Racine Coly van OGC Nice achter zich.

AFP

"Ik schrijf frustraties en emoties van me af", vertelt de aanvaller aan De Gelderlander. "Ik schrijf niet in volzinnen en er ligt thuis geen stapel met notities, maar het krijgt gewoon allemaal even een plek. Ik lees ook niets terug."

Krediet

Nadat afgelopen zomer eerst Tim Matavz in Arnhem was neergestreken, volgde Castaignos. Eerstgenoemde kreeg vanaf het begin van het seizoen de voorkeur van trainer Henk Fraser, scoorde vijf keer in de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden en bouwde daarmee voldoende krediet op om bijna de hele eerste seizoenshelft de nummer 1 spits te zijn. Alleen in het uitduel bij FC Twente, de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop, werd Matavz gepasseerd ten faveure van Castaignos.

"Ik schijn het beste in mijn collega-spitsen boven te halen", aldus Castaignos, die wel drie Europa League-duels in de basis begon. "Bij Sporting Lissabon was dat Bas Dost, bij Vitesse Matavz. Ik kan de clubs of de trainers geen enkel verwijt maken. Ik heb met de volle 100 procent voor Vitesse gekozen. Het zit alleen even niet mee.”

Lastig parket

De oud-Feyenoorder geeft toe dat hij de laatste jaren in een lastig parket zit. "In de beginjaren ging alles goed, bij Feyenoord ging het vanzelf. Ik leefde in een droom. Nu zit ik in een dip en dan is het knokken. Nou, er kan veel over mij gezegd worden, maar ik ben niet vies van hard werken. Ik moet nu Matavz voorbij, en daar zijn voorlopig de invalbeurten voor. Het is niet ideaal, maar zo is het nu eenmaal. Ik moet vertrouwen houden in mijn kwaliteiten.”