Nieuws/Sport
1532875
Sport

Skeletonster hoopt op coulance van NOC*NSF

Bos mist kwalificatie-eis voor Spelen: 'Verschrikkelijk'

Kimberley Bos

Kimberley Bos

"Verschrikkelijk”, was het antwoord van Kimberley Bos op de vraag hoe het verloop van haar wereldbeker in Sankt Moritz ging.

Kimberley Bos

Kimberley Bos

Dramatischer konden de twee runs inderdaad niet gaan voor de 24-jarige skeletonster, die overall twintigste werd en uiteindelijk zeven punten te kort komt om twaalfde te worden in de ranking van de wereldbeker. En daarmee op een haar na de eis miste van het NOC*NSF voor plaatsing voor de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Omstandigheden

Bos hoopt echter op enige coulance van de sportkoepel. ,,Er zijn omstandigheden geweest die daar misschien aanleiding toe geven”, doelde Bos onder andere op de Russische Elena Nikitina die door het IOC voor het leven geschorst is, maar de vierde plaats bezet in de wereldbeker ranking.

Nikitina haalde brons tijdens de Spelen van Sotsji, maar moest haar medaille inleveren, nadat het antidopingbureau WADA had geconcludeerd dat Rusland op grote schaal had gefraudeerd. Wanneer zij dus geschrapt wordt, schuift Bos op naar de twaalfde stek, wat haar dus alsnog in Pyeongchang brengt.

Dan is er ook nog de situatie van de wereldbeker vorige maand in Winterberg. Daar veranderden de weersomstandigheden dusdanig in het nadeel (hevige sneeuwstorm) van de Nederlandse, dat ze zich niet eens voor de tweede run kwalificeerde.