Sport/Autosport
1532898309
Autosport

Podcast Formule 1 met Albers en Van Haren

’Red Bull is stom schaap als ze Mercedes volgen’

In de nieuwe Formule 1-podcast bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Wie zou bij Red Bull de tweede coureur naast Max Verstappen moeten worden?

Luister de Formule 1-podcast van De Telegraaf hier, hieronder of via alle bekende podcast apps zoals Spotify en Apple Podcasts.

Albers blikt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Portugal. „Veel analisten klagen dat er weinig grip was op het circuit, maar dat zorgt er juist voor dat het een stoere race wordt. Bij weinig grip ontstaan er inhaalacties en gevechten aan de start.”

Albers en Van Haren praten uitgebreid over het spectaculaire begin van de twaalfde Grand Prix van het seizoen. Hoe kwam het dat de McLarens zo snel weg waren? En heeft Red Bull een inschattingsfout gemaakt door niet te starten op medium banden? En wat te denken van de sensationele openingsronde van Kimi Räikkönen?

Ook blikken Albers en Van Haren vooruit op de teams van volgend jaar. Welke coureurs verlengen bij hun huidige teams en waar vinden de verschuivingen plaats? Na de teleurstellende prestaties van Alexander Albon lijkt het einde verhaal voor de Thais-Britse coureur bij Red Bull. Verstappen heeft zijn voorkeur uitgesproken voor Nico Hülkenberg als tweede man. Geen slimme keuze, volgens Albers. In de podcast legt de voormalig F1-coureur uit waarom George Russell in zijn ogen beter bij Red Bull past, al snapt hij dat Verstappen de Duitser graag naast zich wil hebben.