Sport/Darts
1534434255
Darts

’Ik ben best wel onder de indruk van mezelf’

Danny Noppert blijft verbazen: ’Stond op podium van mezelf te genieten’

Danny Noppert is een tevreden darter in Leicester.

Danny Noppert is een tevreden darter in Leicester.

LEICESTER - De Nederlandse darter Danny Noppert heeft de laatste vier bereikt van de World Grand Prix in Leicester. Hij versloeg de Engelsman Ian White overtuigend met 3-1.

Danny Noppert is een tevreden darter in Leicester.

Danny Noppert is een tevreden darter in Leicester.

Noppert benutte koelbloedig zijn eerste matchpijl. Hij gooide een score van 86 uit, met de laatste pijl in de roos. Noppert eindigde met een gemiddelde van ruim 95 punten en gooide vijf keer de hoogste score van 180. „Ik ben best wel onder de indruk van mezelf”, reageerde hij kort na afloop bij RTL Z. „Ik stond op het podium gewoon van mezelf te genieten.”

White deed met een gemiddelde van bijna 92 niet veel onder voor zijn zegevierende tegenstander. Noppert neemt momenteel de 22e plaats in op de ranglijst van proforganisatie PDC. White staat vier plaatsen hoger.

Van Gerwen en Van der Voort

Noppert rekende in de eerste twee ronden in Leicester af met twee landgenoten. Eerst moest vijfvoudig winnaar Michael van Gerwen eraan geloven (2-0) en daarna moest ook Vincent van der Voort zijn meerdere erkennen in de 30-jarige Fries.

Danny Noppert

Danny Noppert

In de halve finales gooit Noppert vrijdag tegen Jonny Clayton, die de Pool Krzysztof Ratajski met 3-2 versloeg. De Welshman won eerder dit jaar de Premier League. Hij is de nummer 14 op de PDC-ranking.

De finale van de World Grand Prix is zaterdag. De winnaar gaat naar huis met een bedrag van bijna 130.000 euro. De spelers dienen de legs bij dit toptoernooi te beginnen met een dubbel en, zoals gewoonlijk, ook te eindigen met een dubbel.