Sport/Voetbal
1535053601
Voetbal

De Ligt: ’Voelde als schouder uit de kom, maar ik ging door’

Matthijs de Ligt duelleert met de Wit-Rus Denis Laptev.

Matthijs de Ligt duelleert met de Wit-Rus Denis Laptev.

MINSK - Met een vliegende tackle voorkwam Matthijs de Ligt na een klein half uur spelen dat Denis Laptev de score opende namens Wit-Rusland, maar dat ging niet zonder slag of stoot...

Matthijs de Ligt duelleert met de Wit-Rus Denis Laptev.

Matthijs de Ligt duelleert met de Wit-Rus Denis Laptev.

„Ik viel op de grond en voelde mijn schouder even niet”, vertelde de verdediger van Juventus bij Fox Sports. „Maar toen ik opstond, hoorde ik ’klik’. Ik dacht even dat hij uit de kom was, maar hij schoot weer terug en de pijn werd snel minder. Op dit moment valt het mee met de pijn”, aldus De Ligt, die de wedstrijd ’gewoon’ volmaakte.

De oud-Ajacied had het in de eerste helft lastig met de lange spits Laptev. „Ik speel nog steeds niet zoals ik kan”, erkende De Ligt. „Dat weet ik zelf ook wel. Maar waar het aan ligt, daar is niet echt een vinger op te leggen. Op dit moment heb ik even wat dingetjes die anders gaan, maar ik maak me daar niet druk om. Dat is normaal bij een jonge speler. Dat het ook bijna meteen na rust 1-2 werd, was een streep door de rekening. Dat mag ons natuurlijk niet gebeuren”, sprak hij over de tegengoal, waar ook bondscoach Ronald Koeman kritisch over was.

Frenkie de Jong vond de tweede helft van Oranje tegen Wit-Rusland (1-2) niet goed, maar zorgen maakte de middenvelder zich ook niet. „We lieten ze terugkomen in de wedstrijd, dat is natuurlijk niet goed. Soms hebben we misschien het gevoel dat het ons te makkelijk gemaakt wordt. Dan worden we wat ongeconcentreerd. Ik heb nooit het gevoel gehad dat de overwinning in gevaar zou komen”, aldus De Jong.

Niet zo gedisciplineerd

Bij rust leidde Oranje nog met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Georginio Wijnaldum. „Ze hielden de ruimtes niet zo klein en ze waren niet zo gedisciplineerd als Noord-Ierland donderdag”, vertelde De Jong over de Wit-Russen. „Er lag best veel ruimte. We kwamen vaak in goede posities om gevaar te stichten. Maar in de laatste fase waren we soms een beetje slordig.”