1535268
Sport

Feyenoord en Fenerbahçe nog niet rond over transfer

Van Persie tot 2019 bij Feyenoord

Robin van Persie

Robin van Persie

Robin van Persie wil tot de zomer van 2019 voor Feyenoord gaan spelen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal sluit na het weekeinde aan bij de regerend kampioen. Feyenoord en Fenerbahçe moeten nog wel de laatste plooien rond de transfer gladstrijken. Beide clubs zijn nog niet akkoord over een overgang.      

Robin van Persie

Robin van Persie

Pas als de laatste hobbels worden weggenomen staat niets een overgang naar Rotterdam meer in de weg. Dat zou in de loop van de avond kunnen gebeuren maar ook pas in het weekeinde.

De Turkse club is niet gemakkelijk geweest in de afgelopen dagen in de onderhandelingen en nog altijd steggelen beide clubs over (financiële) zaken die horen bij de transfer. Tussen de leiding van Feyenoord en de president van Fenerbahçe is volop mailverkeer. Het heeft geen zin om naar Istanbul af te reizen om de laatste zaken te forceren.

In afwachting

De speler zelf is dus ook nog in afwachting van de laatste onderhandelingen, waarvoor zijn zaakwaarnemer Kees Vos de afgelopen dagen al in Istanbul verbleef.

In de tussentijd traint Van Persie in Nederland keihard door. Hij heeft een speciaal programma gevolgd. De spits is vrij van blessures, maar mist uiteraard wel wedstrijdritme na een langere periode zonder wedstrijden bij Fenerbahçe.

Feyenoord komt vandaag in actie tegen het Zwitserse FC Luzern als afronding van het trainingskamp in het Spaanse Marbella. Van Persie is daar niet bij, ook niet als toeschouwer. Hij bereidt zich al sinds het begin van deze week in Nederland voor op een terugkeer op de velden en zal ook het weekeinde benutten om goed te trainen.