Sport

Roda wil snel nieuwe eigenaar: 'We zitten in lastige situatie'

Door ANP

Aleksei Korotajev

Aleksei Korotajev

ANP

KERKRADE - Roda JC hoopt zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar te krijgen. Dat moet uiterlijk in het tweede kwartaal van dit jaar gebeuren, zei algemeen directeur Wim Collard vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie in Kerkrade.

Aleksei Korotajev

Aleksei Korotajev

ANP

Grootaandeelhouder Frits Schrouff (77) wil al een tijdje van zijn aandelen af, maar de beoogde overname door Aleksei Korotajev werd begin vorig jaar opgeschort toen de Zwitserse investeerder met Russische achtergrond werd aangehouden in Dubai. Korotajev zou een ongedekte cheque hebben uitgeschreven. Die juridische kwestie sleept nog altijd voort en dat leidt tot ongeduld in Kerkrade.

,,Het geduld van Aleksei, maar zeker ook van iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt, wordt zwaar op de proef gesteld'', zei Collard. ,,En ook Frits wil van zijn formele verplichting en aandelenlast af. Daarom zitten we in een lastige situatie. Hoewel het gevoel van Aleksei voor Roda JC onveranderd is, komen er regelmatig andere partijen in beeld die interesse in onze club hebben. En aangezien wij niet in een luxepositie zitten, kunnen wij het ons niet permitteren om nog veel langer te wachten.''

Zowel Schrouff als de clubleiding van Roda wil het liefste met Korotajev in zee gaan. De hekkensluiter van de eredivisie sluit echter ook een andere eigenaar niet uit.

,,Hoewel er momenteel nog niets concreets speelt, blijft Roda JC een heel aantrekkelijke club met veel mogelijkheden'', zei Collard, die erkent dat Roda toe is aan ,,een rigoureuze koerswijziging''. Zo moeten de inkomsten volgens hem omhoog om een structurele eredivisieclub te worden.

Lees meer over