Nieuws/Sport
153580
Sport

RKC plaatst zich voor play-offs

Achilles degradeert uit Jupiler League

Achilles-coach Eric Meijers

Achilles-coach Eric Meijers

Achilles'29 is definitief gedegradeerd uit de Jupiler League. Na de ruime nederlaag tegen Jong PSV (1-5) in eigen huis, eindigt de ploeg van Eric Meijers sowieso als laatste in de competitie.

Achilles-coach Eric Meijers

Achilles-coach Eric Meijers

Ook al krijgt de club uit Groesbeek gelijk in de zaak rond de puntenaftrek, dan nog blijft het concurrent FC Dordrecht niet voor. Achilles'29 speelde vier seizoenen in de Jupiler League, en komt komend seizoen uit in de Tweede Divisie.

RKC Waalwijk heeft zich tijdens de laatste speelronde in de reguliere competitie geplaatst voor de play-offs. De Brabantse ploeg consolideerde op de ranglijst ternauwernood de tiende plek, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. RKC speelde bij MVV Maastricht met 1-1 gelijk. Dankzij de remise van concurrent FC Eindhoven (2-2 bij Helmond Sport) gaan de Waalwijkers toch door naar de strijd om promotie.

De Graafschap grijpt mis

Met nummer 11 FC Eindhoven greep ook nummer 12 De Graafschap (2-1 verlies bij FC Oss) mis. NAC Breda (2-0 winst bij Almere City FC), FC Volendam (3-0 verlies bij Fortuna Sittard) en MVV Maastricht mogen als nummer 5, 6 en 7 van de ranglijst de eerste ronde van de play-offs overslaan, evenals nummer 3 SC Cambuur (2-1 verlies bij Jong Ajax).