Sport

Gio: 'Iedereen weet hoe ik over Van Persie denk'

Door Van onze Telesportredactie

Robin Van Persie

Robin Van Persie

Hollandse Hoogte

De terugkeer van Robin van Persie naar Feyenoord geeft volgende week zondag een geheel nieuwe dimensie aan de Klassieker, waarin de nummers één (Van Persie) en twee (Klaas-Jan Huntelaar) van de topscorerslijst van Oranje tegen elkaar in het strijdperk kunnen treden.

Robin Van Persie

Robin Van Persie

Hollandse Hoogte

Feyenoord verwacht dit weekeinde de laatste plooien glad te strijken, zodat Van Persie, die tot medio 2019 voor Feyenoord wil uitkomen, maandag direct kan aansluiten in de voorbereiding op het uitduel met Ajax.

Met de rentree op het oude nest van Van Persie gaat de grote wens van Giovanni van Bronckhorst in vervulling. Tijdens de voorlaatste dag van het trainingskamp van de Rotterdammers in het zonnige Marbella filosofeerde de Feyenoord-trainer al over de impact die zo’n topspeler met al zijn ervaring gaat hebben in een spelersgroep.

Kleedkamer

Van Bronckhorst heeft de afgelopen weken intensief contact met Van Persie gehad. Hij deelde ooit de kleedkamer met hem, zoals hij dat ook met Dirk Kuyt deed. De aanwezigheid van een ervaren topvoetballer in een spelersgroep is goud waard, vindt de trainer.

„Iedereen weet hoe ik over Robin van Persie denk. Ik denk dat dat soort jongens heel belangrijk is in een kleedkamer. Dat helpt zeker, zoals we dat de afgelopen twee jaar hebben gezien met Dirk Kuyt. Je merkt gewoon dat het aankomt bij spelers als ze collega’s hebben die alles al hebben meegemaakt. Zulke spelers hebben een enorme meerwaarde. Voor een trainer is dat heel veel waard.”

Dat Van Persie een heel ander type is dan Kuyt, die van nature meer een jongen is die anderen fysiek op sleeptouw neemt, ziet Van Bronckhorst niet als een bezwaar. „Een karakter is nooit hetzelfde, maar beide spelers hebben hun verdiensten. Natuurlijk zullen ze er anders mee omgaan, maar ik denk dat dat niet veel uitmaakt.”

Sportieve prestaties

Van Persie heeft bij het Nederlands elftal, maar eerder ook bij Arsenal en Manchester United altijd veel oog gehad voor jong talent. Hij wil spelers, die er voor openstaan, helpen en van adviezen voorzien. Bij Feyenoord zal hij het niet anders gaan invullen, al zal de Oranje-international eerst gaan zorgen dat hij zelf sportieve prestaties neerzet.