Nieuws/Sport
1536161
Sport

Plaats in Ajax-kleedkamer blijft leeg

'Titel winnen voor Nouri'

Een spandoek voor Abdelhak Nouri in de ArenA.

Een spandoek voor Abdelhak Nouri in de ArenA.

Regelmatig valt de naam van Abdelhak Nouri in de spelersgroep van Ajax tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in het Portugese Lagos.

Een spandoek voor Abdelhak Nouri in de ArenA.

Een spandoek voor Abdelhak Nouri in de ArenA.

Tijdens het vorige trainingskamp in Oostenrijk voltrok zich het drama rond de jonge Ajacied. De nieuwe trainer Erik ten Hag is zich bewust van de gevoeligheden. „Nouri leeft in de spelersgroep, maar toch neem ik bewust niet het initiatief om hier een thema van te maken.”

Zoiets moet volgens de trainer uit de spelersgroep komen en hij kan zich goed voorstellen dat dit later in het seizoen gebeurt. „Dat het drama met Nouri een stimulans wordt voor de spelers. De 34e landstitel winnen voor Nouri. Die symboliek kan extra energie geven. Pas dan zal ik erop inspelen en sturing aan geven”, aldus Ten Hag. „Maar ons professioneel voorbereiden en presteren in de tweede seizoenshelft is ons hoofdthema hier in Portugal.”

Om aan Nouri te blijven denken en de gebeurtenissen in juli 2017 een plaats te geven, blijft zijn plaats in de kleedkamer leeg. Ten Hag ziet er niets in om dat te veranderen. „Dat is iets voor de kleedkamer. Dat bepaalt de trainer niet, dat bepalen de spelers. Is de selectie daar eensgezind over en voelen spelers zich daar prettig bij dan is die beslissing aan hen.”

Lees HIER het hele verhaal over het 'nieuwe Ajax' onder Erik ten Hag.