1536198
Sport

Mexicanen melden zich opnieuw bij PSV, dat voet bij stuk houdt

Club America blijft trekken aan De Jong

Luuk de Jong

Luuk de Jong

Club America heeft de hoop op de komst van Luuk de Jong niet opgegeven. De Mexicaanse topclub heeft zich opnieuw gemeld bij PSV om de 27-jarige spits in te lijven. Volgens bronnen heeft America officieel kenbaar gemaakt tussen de vijf en zes miljoen euro over te hebben voor de veertienvoudig international van het Nederlands elftal.

Luuk de Jong

Luuk de Jong

PSV’s technisch manager Marcel Brands bevestigt desgevraagd dat Club America afgelopen week weer heeft aangeklopt, maar de Eindhovenaren houden voet bij stuk en willen De Jong deze maand niet kwijt. Ook trainer Phillip Cocu ziet voor zijn voormalige aanvoerder een belangrijke rol weggelegd in de titelrace. Pas als de Mexicanen echt met exorbitante bedragen over de brug komen, valt er voor PSV wellicht te praten. Zoals dat bij zo’n beetje elke Nederlandse club tegenwoordig het geval zal zijn.

Hirving Lozano

De Jong zag deze week zelf van dichtbij hoe het voetbal leeft in Mexico, want bij elke wedstrijd, oefensessie of mediamoment van PSV kwamen er tal van cameraploegen uit het land langs bij de ploeg op het trainingskamp in Orlando. Met continue live-reportages werden de kijkers geïnformeerd over het wel en wee van Hirving Lozano en de laatste ontwikkelingen rond De Jong. Ook de andere Latino’s Santiago Arias, Gaston Pereiro en nieuweling Maxi Romero zijn in Florida mateloos populair.

De Jong, oud-spits van De Graafschap, FC Twente, Borussia Mönchengladbach en Newcastle United, staat open voor een transfer naar de grootste club van Mexico. Het spelen in het wereldberoemde en immense Estadio Azteca, het sportieve avontuur en de financiële voorwaarden maken een overgang naar America aanlokkelijk.

Club America zou de carrière van De Jong, die afgelopen zomer ondanks een persoonlijk akkoord een overgang naar Bordeaux misliep, een compleet nieuwe wending kunnen geven. Als de clubs er niet uitkomen, zal de spits (contract tot medio 2020) nog minimaal een half jaar bij PSV blijven. Al is het duidelijk dat de professional De Jong een kans in Mexico met beide handen aan zal grijpen.