Sport

Ajax scoort vijf keer bij officieus debuut Ten Hag

Door Van onze Telesportredactie

Nicolas Tagliafico debuteert voor Ajax

Nicolas Tagliafico debuteert voor Ajax

Erwin Spek

Ajax heeft het officieuze debuut van coach Erik ten Hag opgeluisterd met een ruime zege op Lyngby. De Denen werden in Portugal met 5-1 verslagen.

Nicolas Tagliafico debuteert voor Ajax

Nicolas Tagliafico debuteert voor Ajax

Erwin Spek

De oefenwedstrijd zou aanvankelijk om 13.00 uur van start gaan, maar dat werd uiteindelijk drie kwartier later. Dit omdat de dienstdoende scheidsrechter door de Portugese voetbalbond werd weggeroepen en er dus vervanging moest worden gevonden. 

Ajax, dat aantrad met de beoogde basiself en dus ook met nieuweling Nicolas Tagliafico, ging goed van start. Binnen een kwartier prijkte er een 2-0 tussenstand op het scorebord. Hakim Ziyech opende de score met een prachtig gekruld schot van afstand, waarna Donny van de Beek attent was in de rebound en de marge verdubbelde. Lyngby, de nummer twaalf van de Deense competitie, deed tien minuten voor rust wat terug.

Kansen Lyngby

Mayron George kon scoren, nadat Frenkie de Jong de bal knullig verspeelde op het middenveld. Het schot van de Lyngby-speler leek overigens houdbaar, maar André Onana zag de bal door zijn vingers glippen: 2-1. Ajax herstelde de marge van twee goals vervolgens weer via Klaas-Jan Huntelaar, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van David Neres (3-1).

In de tweede helft kwam Lyngby beter uit de startblokken en kreeg het twee goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Een mislukte Panenka-strafschop en een schot belandden echter op de lat. Ajax sloeg in het restant van de tweede helft nog wel twee keer toe. Ziyech (op aangeven van Justin Kluivert) en Van de Beek (mooi afstandsschot) tekenden voor hun tweede treffer van de middag.