Sport

Ajax-trainer treedt toe tot technisch hart

Van der Sar stapt op als Ten Hag faalt

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

Hollandse Hoogte

Mocht de samenwerking tussen Ajax en Erik ten Hag mislukken, dan legt Edwin van der Sar zijn taken als algemeen directeur neer. 

Edwin van der Sar

Edwin van der Sar

Hollandse Hoogte

Dat bevestigt de oud-doelman tegenover TELESPORT. Van der Sar werd in november 2016 aangesteld als algemeen directeur van Ajax en maakte in het verleden onderdeel uit van het technisch hart van de Amsterdamse club. Hoewel dat inmiddels niet meer het geval is, blijft de oud-international daarbij eindverantwoordelijk. Onder leiding van Van der Sar werden binnen iets meer dan een jaar tijd drie coaches aangesteld: Peter Bosz, Marcel Keizer en sinds kort Ten Hag.

Wanneer Ajax onder de van FC Utrecht overgekomen trainer niet aan de verwachtingen voldoet, zal Van der Sar daar zijn conclusies aan verbinden. De algemeen directeur kijkt daarbij niet specifiek naar het kampioenschap, maar vooral naar de progressie van de spelers en het spel onder Ten Hag. Is die progressie niet of nauwelijks zichtbaar, dan kijkt Van der Sar in de spiegel en stapt hij op. 

"Dan heeft hij blijkbaar heel veel vertrouwen in mij", reageerde de Ajax-trainer zelf nuchter.

Ten Hag treedt toe

Erik ten Hag treedt toe tot het technisch hart, dat een adviesorgaan is en verder bestaat uit Saïd Ouaali (verantwoordelijk voor de Ajax-opleiding) en Marc Overmars (voor de lange termijn en aankopen).