Sport

Balende Zidane: 'Het wordt elke dag moeilijker'

Door Van onze Telesportredactie

Real Madrid-coach Zinedine Zidane.

Real Madrid-coach Zinedine Zidane.

Reuters

De crisis bij Real Madrid neemt met de dag toe, zo merkt ook trainer Zinedine Zidane. De Koninklijke verloor zaterdag thuis van Villarreal en zelfs de vierde plaats in La Liga is in gevaar.

Real Madrid-coach Zinedine Zidane.

Real Madrid-coach Zinedine Zidane.

Reuters

"We verdienden dit niet", zei Zidane na de nederlaag. "Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld."

Toch erkent de voormalig middenvelder dat het niet draait in Madrid: "Dit is heel zwaar voor het zelfvertrouwen. We kregen kansen om te scoren, maar tegen het einde van de wedstrijd konden we de counter niet voorkomen. Het is echt heel vervelend voor de spelers." 

"Wij moeten nu blijven werken, want er komt weer een goede tijd en dan moeten wij zorgen dat we er klaar voor zijn. Hoewel er nu veel negatieve dingen gebeuren, blijven wij zoeken naar het positieve."

"We zullen ergens een overwinning vandaan moeten halen. We kennen de situatie en weten dat die elke dag moeilijker wordt. We denken dus niet eens aan de competitie, maar alleen aan de volgende wedstrijd."

Sinds Zidane in januari 2016 trainer werd van Real won de club tot twee keer toe de Champions League, de Europese Supercup en de Wereldbeker. Vorig seizoen werd daar de landstitel ook nog aan toegevoegd.

Lees meer over