Sport/Voetbal
1538863953
Voetbal

KNVB en FC Emmen alsnog om tafel over veelbesproken shirtsponsor

FC Emmen speelt nog altijd zonder sponsor op het shirt.

FC Emmen speelt nog altijd zonder sponsor op het shirt.

ZEIST - Voetbalbond KNVB en FC Emmen gaan dinsdag alsnog in gesprek over de veelbesproken sponsordeal die de Eredivisieclub heeft gesloten met de online-seksshop EasyToys.

FC Emmen speelt nog altijd zonder sponsor op het shirt.

FC Emmen speelt nog altijd zonder sponsor op het shirt.

Bij dat gesprek, dat in Zeist wordt gevoerd, is volgens een woordvoerder van de bond onder anderen KNVB-directeur Eric Gudde aanwezig. FC Emmen overweegt naar de rechter te stappen om het verbod van de KNVB op de sponsordeal aan te vechten.

De club uit Drenthe dacht in EasyToys, een groothandel in seksspeeltjes, een nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden. De KNVB besloot vorige week om de deal, die Emmen naar verluidt een half miljoen per jaar oplevert, af te wijzen.

De bond vindt het „niet gepast” dat FC Emmen voor een shirtsponsor kiest die „in verband kan worden gebracht met de seksindustrie.” Volgens het bestuur betaald voetbal van de KNVB past dit niet binnen het uitgebreide sponsoringreglement waar alle clubs zich aan moeten houden. Daarin staat onder meer dat de sponsoring „niet in strijd mag zijn mag de goede smaak of het fatsoen.” De afwijzing van de sponsordeal kwam de KNVB op veel kritiek te staan.

FC Emmen overweegt het besluit bij de rechter aan te vechten, maar gaat eerst in gesprek met de KNVB. De ploeg van trainer Dick Lukkien speelde de eerste twee competitiewedstrijden zonder shirtsponsoring. Emmen verkoopt online wel al shirts met daarop de naam van EasyToys. Er zijn inmiddels ruim 1200 exemplaren besteld en Emmen heeft de verkoopperiode daarom met twee dagen verlengd.

In het stadion van FC Groningen komt EasyToys al jarenlang regelmatig voorbij op de reclameborden langs het veld. De KNVB staat dit wel toe, omdat hier andere regels voor gelden dan shirtsponsoring.