Sport/Schaatsen
1538932051
Schaatsen

Eerbetoon aan Lara van Ruijven in Thialf

Lara van Ruijven in 2019

Lara van Ruijven in 2019

Er wordt woensdagavond in Heerenveen afscheid genomen van Lara van Ruijven. De 27-jarige shorttrackster overleed op 10 juli in een ziekenhuis in Perpignan aan de gevolgen van complicaties door een auto-immuunreactie.

Lara van Ruijven in 2019

Lara van Ruijven in 2019

In en rond ijsstadion Thialf zal woensdagavond 22 juli een laatste eerbetoon plaatsvinden voor Van Ruijven. Het lichaam van de wereldkampioene op de 500 meter is afgelopen weekeinde teruggebracht naar Nederland. Woensdagavond wordt Van Ruijven met een rouwauto vervoerd naar Thialf. Daar zal de auto een ronde maken over het ijs waar Van Ruijven jaren trainde.

„Het is de bedoeling dat Lara daar rond 19.45 uur aankomt”, meldt schaatsbond KNSB. „Waarna de auto in de schaatstempel een laatste ronde zal maken over het ijs waarop zij de afgelopen dertien jaar vrijwel dagelijks haar sport bedreef.”

In Thialf zullen haar teamgenoten van de shorttrackploeg een erehaag vormen. Vrienden, fans en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid om ditzelfde buiten het stadion te doen. Na dit laatste bezoek aan Thialf zal Van Ruijven worden overgebracht naar het Westland, waar zij haar jeugd doorbracht tot ze voor haar shorttrackloopbaan naar Heerenveen verhuisde.

De familie van Van Ruijven zal in besloten kring afscheid van haar nemen.