Sport/Autosport
1539177
Autosport

De Rooy genoot van ‘old school’ Africa Race

Gerard de Rooy.

Gerard de Rooy.

Op het strand bij het Lac Rose, in de buurt van de Senegalese hoofdstad Dakar, maakte Gerard de Rooy er nog even een wedstrijdje van. Het slot van de Africa Eco Race was kort, maar spectaculair, met alle tien de trucks tegelijk op het strand. Aan de eindstreep keek De Rooy terug op wat hij betitelde als 'old school Dakar'. "Ik heb een hartstikke leuke rally gehad."

Gerard de Rooy.

Gerard de Rooy.

Het was al elf jaar geleden sinds De Rooy voor het laatst in Mauretanië en Senegal was, maar er was nog weinig veranderd, merkte hij. "Het is nog net zo mooi als de laatste keer."

De Africa Eco Race overall winnen was dan niet gelukt, want daarvoor waren de buggy’s van de Fransen Serradoni en Thomasse en de Mini van de Rus Vasilyev te snel ten opzichte van de trucks. De Rooy was toch tevreden met zijn eerste plaats bij de trucks en vierde plaats algemeen. "Ik heb genoten, zowel van de mooie specials als van het afzien. Daar ging het me in de eerste plaats om: weer plezier hebben in het rijden en in de rally. Het waren lange specials, maar toch korte dagen omdat we bijna geen verbinding hadden. Ik kijk er echt met een goed gevoel op terug."