Sport/Voetbal
1541184340
Voetbal

Griekse premier Mitsotakis dreigt met stilleggen voetbalcompetitie vanwege rellen

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

ATHENE - De Griekse regering wil dat de voetbalclubs in de hoogste competitie hun geschillen bijleggen en supportersrellen voorkomen. Zo niet, dan wordt de Super League stilgelegd. Premier Kyriakos Mitsotakis sprak dat dreigement uit in het Griekse parlement.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

Hij zei al overleg te hebben gehad met Europese bond UEFA en wereldbond FIFA. "Als we de Super League stilleggen, zullen de eigenaren van de voetbalteams grote verliezen lijden, aangezien de clubs ook internationaal niet zullen spelen", aldus Mitsotakis.

De aanleiding voor de waarschuwingen van het Griekse regeringshoofd is het onderzoek naar misstanden in de hoogste Griekse voetbalcompetitie. Daar kwam uit dat de eigenaar van koploper PAOK Saloniki via een familielid ook de touwtjes in handen heeft bij nummer zeven Xanthi. De wetgeving in Griekenland staat dat niet toe.

Een sportrechtbank kan beide clubs straffen met puntenaftrek. Het bestuur van PAOK riep op tot verzet, waarna duizenden fans in Thessaloniki demonstreerden tegen de mogelijke straf.