Sport/Voetbal
1541836328
Voetbal

Noorse aanvaller kampt met heupblessure

Erling Haaland mist return met Ajax én cruciaal duel met Oranje

Erling Haaland verloor met Dortmund met 4-0 van Ajax.

Erling Haaland verloor met Dortmund met 4-0 van Ajax.

Erling Haaland heeft een heupblessure opgelopen. De spits is volgens zijn club Borussia Dortmund enkele weken niet inzetbaar. Hij mist daardoor op 3 november het thuisduel met Ajax in de Champions League en het WK-kwalificatie-treffen met Oranje, op 16 november.

Erling Haaland verloor met Dortmund met 4-0 van Ajax.

Erling Haaland verloor met Dortmund met 4-0 van Ajax.

De bondsarts van de Noren heeft in Noorse media namelijk aangegeven dat de 21-jarige spits tegen zowel Letland als Oranje er niet bij kan zijn, komende maand. In het heenduel met de Noren (1-1) nam Haaland de enige treffer van zijn land voor zijn rekening. Noorwegen is de laatste tegenstander van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie. Oranje speelt drie dagen eerder een uitduel met Montenegro.

Volgens de Noorse teamarts is Haaland drie tot vier weken uit de roulatie. „Misschien nog wel langer”, liet Ola Sand weten aan persbureau NTB. „Ik heb met Dortmund en Erling gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat hij niet zal worden opgeroepen voor de Noorse selectie.”

De ploeg van bondscoach Louis van Gaal gaat aan de leiding in groep G van de WK-kwalificatie, met een voorsprong van 2 punten op Noorwegen. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De Noren spelen op 13 november thuis tegen Letland.

Net terug

Haaland vierde afgelopen week zijn rentree na een spierblessure, die hem bijna drie weken aan de kant hield. Met de Noor de hele wedstrijd op het veld verloor Dortmund afgelopen dinsdag met 4-0 van Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Pasveer

De verdedigers van Ajax hielden de beresterke spits van de Duitse club goed in bedwang. Als Haaland dan toch kon uithalen, was het goalie Remko Pasveer die het een-tegen-eenduel won van de pas 21-jarige aanvaller. Dat deed de bijna 38-jarige tukker drie keer.

Remko Pasveer houdt Erling Haaland voor de eerste keer af van scoren.

Remko Pasveer houdt Erling Haaland voor de eerste keer af van scoren.

De nieuwe blessure van Haaland komt hoogst ongelegen voor Dortmund. De Noor is van grote waarde voor de huidige nummer 2 van de Bundesliga. Hij scoorde 49 keer in 49 competitieduels voor Dortmund.