Sport/Voetbal
154367237
Voetbal

Financierder JP Morgan: ’Super League hebben we verkeerd ingeschat’

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan, die de inmiddels geflopte Super League zou financieren, geeft toe daarbij een inschattingsfout te hebben gemaakt. „Het is wel duidelijk dat we dit project verkeerd hebben ingeschat”, zei een woordvoerder van de bank. „We hadden niet verwacht dat de voetbalwereld dit project op zo’n manier zou bekijken. We zullen hieruit lessen trekken.”

In de nacht van zondag op maandag maakten twaalf Europese topclubs (AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur) bekend door te gaan met hun plannen om een Super League op te richten, een rechtstreekse tegenhanger van de huidige Champions League. Als startkapitaal zeiden ze over 3,5 miljard euro te beschikken. Die financiële middelen zouden van JP Morgan komen.

Amper 48 uur na de bekendmaking van de plannen trokken de Engelse clubs - onder druk van de regering in Londen en de eigen supporters - zich al uit het project. Met Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn nog maar drie deelnemers over. Initiatiefnemer Real en Barça blijven achter de Super League staan, de voorzitter van Juventus gaf al toe dat het plan in de oorspronkelijke opzet niet meer mogelijk is.