Sport/Autosport
1544168264
Autosport

Ferrari stuurt na Mick Schumacher ook toptechneut naar Haas

Simone Resta

Simone Resta

Het Formule 1-team van Ferrari gaat nog nauwer samenwerken met Haas. De Amerikaanse renstal rijdt al met motoren van Ferrari en krijgt volgend seizoen de beschikking over de Duitse coureur Mick Schumacher, onderdeel van het opleidingsprogramma van Ferrari. De Italianen sturen met Simone Resta nu ook een gerenommeerde techneut naar Haas.

Simone Resta

Simone Resta

Resta was jaren hoofdontwerper bij Ferrari. Na een kort uitstapje naar Alfa Romeo keerde hij vorig jaar terug bij de Italiaanse renstal, om leiding te geven aan de afdeling die het chassis ontwikkelt. De 50-jarige Italiaan krijgt nu een hoge functie bij Haas. „We moeten onze technische afdeling versterken, nadat we die tijdens de coronapandemie wat hebben afgebouwd”, zegt teambaas Günther Steiner.

Haas beleeft een teleurstellend jaar in de Formule 1. De renstal pakte pas 3 punten. Haas neemt na dit seizoen afscheid van de coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Het presenteerde deze week met de Rus Nikita Mazepin en Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, twee talenten als rijders voor komend jaar. De twee 21-jarige coureurs debuteren in de Formule 1.