Sport/Voetbal
1545497374
Voetbal

Twee afgelaste Eredivisieduels mogelijk al komende week ingehaald

Henk Fraser, trainer van Sparta

Henk Fraser, trainer van Sparta

ZEIST - De competitiewedstrijden Sparta Rotterdam - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente worden mogelijk al komende week ingehaald. Deze duels stonden net als FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord voor zondag op het programma, maar zijn afgelast vanwege de naderende storm Ciara.

Henk Fraser, trainer van Sparta

Henk Fraser, trainer van Sparta

„Het is een mogelijkheid om Sparta - ADO en Emmen - Twente midweeks al te spelen, maar we zijn daarbij wel afhankelijk van de politie en de autoriteiten”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB.

Komende week staan de kwartfinales van het bekertoernooi op het programma. AZ ontvangt woensdag NAC Breda en Ajax speelt uit tegen Vitesse. Een dag later komen FC Utrecht (uit tegen Go Ahead Eagles) en Feyenoord (tegen sc Heerenveen) in actie. Het wordt voor de KNVB een flinke uitdaging om een nieuwe datum te vinden voor de competitieduels Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord, omdat de clubs uit Amsterdam en Alkmaar ook nog actief zijn in de Europa League. Met Europese wedstrijden op donderdag 20 en 27 februari zijn de programma’s van Ajax en AZ deze maand ook midweeks gevuld. Begin maart worden de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker gespeeld.

„We hopen natuurlijk dat Ajax en AZ zo ver mogelijk komen in de Europa League”, zegt Bluyssen, die wel wil zorgen dat alle clubs in de eredivisie zo snel mogelijk weer op evenveel gespeelde wedstrijden staan. Hij vermoedt echter dat het nog wel even duurt voordat een nieuwe datum is gevonden voor de afgelaste competitieduels van de nummers 1 en 2 van de eredivisie. Het is volgens Bluyssen zelfs een optie om Ajax en AZ achtereenvolgens op een vrijdag en maandag te laten spelen.

„Mocht één van deze clubs worden uitgeschakeld in de beker of Europa, kunnen we wellicht gebruik maken van de datum die dan vrijkomt. Maar dat is nog even afwachten.”