Sport/Voetbal
1546162342
Voetbal

Cillessen blijft zwak presteren met Valencia

Jasper Cillessen.

Jasper Cillessen.

VILLARREAL - Valencia blijft sinds de hervatting van de Spaanse competitie punten verspelen. De ploeg van doelman Jasper Cillessen ging bij het hoger geklasseerde Villarreal met 2-0 onderuit.

Jasper Cillessen.

Jasper Cillessen.

Het was voor Valencia de derde nederlaag na de coronastop. Uit de laatste vijf duels pakte de ploeg van trainer Albert Celades slechts vier punten.

Bij de rust keek Valencia al tegen een 2-0 achterstand aan. Paco Alcacer en Gerard schoten fraai raak. Cillessen was kansloos bij beide goals.

Door de zwakke herstart in La Liga staat Valencia inmiddels op de achtste plaats, en dat is aan het einde van de competitie niet voldoende voor een Europees ticket. Villarreal daarentegen maakt als nummer 5 nog kans op een startbewijs voor de Champions League.

Levante klopt Real Betis

Levante vond de aansluiting met de middenmoot. De club uit Valencia won in eigen stadion met 4-2 van Real Betis. Levante is na 32 van de 38 speelronden nu de nummer 11 met 42 punten.

Aanvaller Borja Mayoral opende zondag halverwege de eerste helft de score. Enis Bardhi verdubbelde nog voor rust de voorsprong. In de tweede helft kwamen de doelpunten van de thuisclub op naam van José Luis Morales en Ruben Rochina. Sergio Canales scoorde in de 70e minuut tegen en kort voor tijd scoorde ook invaller Juanmi nog.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in La Liga