Sport/Wielrennen
1550039006
Wielrennen

Colombiaanse renner Jaime Restrepo (25) neergeschoten in eigen land

Jaime Restrepo

Jaime Restrepo

Droevig nieuws uit Colombia. Ex-wielrenner Jaime Restrepo is overleden na een schietincident in Ciudad Bolivar. Restrepo, in het verleden goed voor een top tien op het WK tijdrijden bij de junioren, vertegenwoordigde de afgelopen jaren de kleuren van de Roemeense ploeg Team Novák. Hij werd 25 jaar.

Jaime Restrepo

Jaime Restrepo

De Colombiaan zou volgens ooggetuigen zijn aangevallen met een vuurwapen. Meer details over het overlijden van Restrepo zijn er voorlopig niet. De lokale autoriteiten hebben alvast een onderzoek opgestart, dat melden media in Colombia.

Restrepo gold als een groot talent nadat hij in 2014 bij de jeugd onder meer Pan-Amerikaans kampioen in het tijdrijden werd. Datzelfde jaar was hij ook goed voor een negende stek op het WK tijdrijden waar Lennard Kämna aan het langste eind trok. Op de baan reed hij samen met Colombiaanse kwartet naar zilver op het WK ploegenachtervolging bij de junioren.

De carrière van Restrepo liep nadien niet van een leien dakje. Een zware blessure in 2017 bedreigde de rest van zijn loopbaan. In 2019 maakte hij zijn terugkeer in het peloton. De Colombiaan was onder meer te vinden in de Ronde van Hongarije als lid van Team Novák, een Roemeens continentaal team.

Bron: Het Nieuwsblad