Sport/Voetbal
1551980609
Voetbal

Spaanse premier: voetbal vanaf 8 juni weer mogelijk

Wanneer krijgen we Lionel Messi weer in actie te zien?

Wanneer krijgen we Lionel Messi weer in actie te zien?

MADRID - De clubs in de twee hoogste afdelingen van Spanje mogen vanaf 8 juni weer voetballen.

Wanneer krijgen we Lionel Messi weer in actie te zien?

Wanneer krijgen we Lionel Messi weer in actie te zien?

Dat heeft premier Pedro Sanchez zaterdag gezegd. Clubs kunnen dan zonder beperkingen trainen. Mogelijk volgt de herstart van de competitie op 12 juni.

In het land wordt al een maand of twee niet gespeeld vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Spanje behoort tot de zwaarst getroffen landen.

Opluchting

Javier Tebas, voorzitter van La Liga, zei opgelucht te zijn. „We zijn hier bijzonder blij mee en gaan er vanuit dat we binnenkort weer echt gaan voetballen. Dat we zover zijn gekomen, is te danken aan het harde werk en doorzettingsvermogen van alle betrokken partijen. We gaan er alles aan doen de gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk te beperken en geloven er in dat dit project een succes wordt.”

Sanchez voegde daar aan toe: „Voetbal heeft een enorme impact in onze samenleving. Nu we de horizon weer wat kunnen verleggen, is dit een logische stap. Er zullen er meerdere volgen.”

Barça aan kop

Er staan nog elf speelrondes op het programma. FC Barcelona, de club van Frenkie de Jong, heeft aan kop van de ranglijst twee punten voorsprong op Real Madrid. De resterende wedstrijden worden allemaal zonder publiek gespeeld.

Van de grote Europese competities heeft vooralsnog alleen de Bundesliga in Duitsland een herstart gemaakt. In Engeland en Italië is het nog wel het plan weer te gaan voetballen, maar is er nog geen definitieve toezegging. Frankrijk heeft het seizoen vroegtijdig beëindigd.