Nieuws/Sport
1552145010
Sport

Geblesseerde Estavana Polman wél in voorlopige selectie Spelen

Handbalster Estavana Polman maakt deel uit van de voorlopige selectie van 22 speelsters voor de Olympische Spelen. De opbouwspeelster, die in 2019 met Oranje de wereldtitel veroverde en werd uitgeroepen tot beste speelster van dat WK, raakte onlangs opnieuw geblesseerd aan haar rechterknie.

Het is hoogst onzeker of Polman op tijd fit is voor de Spelen, maar bondscoach Emmanuel Mayonnade houdt haar wel bij de groep.

Eerder deze maand formeerde de Fransman een groep van 35 speelsters, die in aanmerking komen voor een plek in de olympische selectie. Mayonnade heeft de selectie nu teruggebracht tot 22 speelsters. Hij mag over twee maanden veertien handbalsters meenemen naar Tokio, plus één reserve.

Yvette Broch, die haar in 2018 abrupt beëindigde handbalcarrière eind vorig jaar weer oppakte, behoort net als Polman ook tot de groep van 22 speelsters.

Polman scheurde in juli vorig jaar de kruisband in haar rechterknie af en moest een operatie ondergaan. Ze maakte vorige maand haar rentree bij Oranje, maar het ging onlangs weer mis bij een wedstrijd van haar Deense club Esbjerg. Polman kreeg een tik op haar knie en schreeuwde het uit van de pijn. Een operatie bleek niet nodig, maar ze heeft wel schade aan de meniscus van haar rechterknie opgelopen. De 28-jarige Arnhemse werkt op trainingscomplex Papendal aan haar revalidatie.

Polman kreeg van haar dokter te horen dat ze 2 procent kans heeft om de Spelen te halen. „Maar geef me geen 2 procent, want dan ga ik daar natuurlijk voor. Die 2 procent is 60 procent voor mij”, zei de vedette van Oranje onlangs. „We gaan het gewoon weer proberen. ”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo