Nieuws/Sport
1552714
Sport

FC Twente legt ook El Hamdaoui vast

Mounir El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui speelt het komende half jaar bij FC Twente. De aanvaller (33) zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen.

Mounir El Hamdaoui

Mounir El Hamdaoui

El Hamdaoui zat een half jaar zonder club en was de afgelopen 10 dagen op proef bij Twente. Daarin overtuigde hij trainer Gertjan Verbeek.

,,Ik voel met goed bij deze overstap', zei de vijftienvoudig Marokkaans international. Eind vorig seizoen vertrok hij bij Al-Taawon uit Saudi-Arabië, sindsdien trainde hij ook al bij AZ. ,,Ik ben elke dag bezig geweest. Na enkele jaren in het buitenland te hebben gespeeld voelt het vertrouwd om weer in Nederland te zijn. Dat ik nu bij FC Twente kan spelen is mooi. Een grote club en een mooi stadion en goede supporters.''

El Hamdaoui werd in 2009 kampioen met AZ. In dat jaar werd hij ook topscorer van de eredivisie. In 2010 stapte hij over naar Ajax. Na zijn vertrek uit Amsterdam, in 2012, kwam hij verder nog uit voor Fiorentina, Malaga, opnieuw AZ en Umm-Salal uit Qatar.

Zijn debuut in het betaalde voetbal was in het seizoen 2001-2002 bij Excelsior. Hij was ook nog in dienst bij Tottenham Hotspur, Derby County en Willem II.

El Hamdaoui is de tweede nieuweling in korte tijd bij FC Twente. Eerder al werd Adam Maher weggehaald bij PSV.