Sport/Wielrennen
1552774979
Wielrennen

Havik en Terpstra verliezen leiding in zesdaagse Rotterdam

Yoerie Havik en Niki Terpstra in actie

Yoerie Havik en Niki Terpstra in actie

Baanwielrenners Yoeri Havik en Niki Terpstra zijn halverwege de zesdaagse van Rotterdam de leiding kwijtgeraakt. De Belgen Lindsay De Vylder en Jules Hesters staan na de derde avond bovenaan in het klassement, de twee Nederlanders zijn afgezakt naar de derde plek.

Yoerie Havik en Niki Terpstra in actie

Yoerie Havik en Niki Terpstra in actie

De Vylder en Hesters hebben nu 220 punten, op 12 punten gevolgd door de Italiaan Elia Viviani en de Nederlander Vincent Hoppezak. Havik en Terpstra hebben 214 punten, maar een ronde achterstand. Philip Heijnen won met zijn Duitse partner Tim Torn Teutenberg het laatste onderdeel van de avond in Ahoy en staat vierde.

Havik en Terpstra waren zowel na de eerste als de tweede dag het beste koppel. Terpstra rijdt in Rotterdam zijn laatste wedstrijd als wielerprof. Zijn partner Havik won dit jaar goud op de puntenkoers bij de WK baanwielrennen in Frankrijk. Havik was met Wim Stroetinga begin 2020 de laatste winnaar van de Rotterdamse zesdaagse, die daarna twee keer vanwege corona niet doorging.

In de strijd om de Sprint Cup leidt wereldkampioen Harrie Lavreysen na de derde dag voor zijn trainingsmaat Jeffrey Hoogland.