Sport/Voetbal
1554028218
Voetbal

Pardew: ’Logisch, ze willen indruk maken op de nieuwe trainer’

ADO Den Haag-coach Alan Pardew

ADO Den Haag-coach Alan Pardew

DEN HAAG - Coach Alan Pardew maakte na zijn geslaagde debuut bij ADO Den Haag, dat met 2-0 won van hekkensluiter RKC Waalwijk, een opgeluchte indruk.

ADO Den Haag-coach Alan Pardew

ADO Den Haag-coach Alan Pardew

„Als ervaren manager weet ik wat stress kan doen met een speler en met een ploeg”, legde de 58-jarige Brit uit bij FOX Sports. „We waren nerveus, je kon goed zien dat er veel druk zat op deze wedstrijd. Logisch, we hebben veel nieuwe spelers die allemaal een goede indruk op de nieuwe trainer willen maken.”

Pardew was niet alleen verguld met de drie punten. „Ik vind het ook heel belangrijk dat we de nul hebben gehouden. Bij een ploeg die strijdt om lijfsbehoud is de verdedigende discipline een hoofdzaak.”

RKC-coach Fred Grim had naar eigen zeggen een typerende wedstrijd van zijn ploeg gezien. „We waren veel in balbezit en het positiespel was ook goed verzorgd, maar voorin dwongen we weer te weinig af. De eerste treffer viel opnieuw uit een spelhervatting. We hebben te weinig spelers die hoe dan ook een duel willen winnen. Dat is vooral een mentale kwestie. De opdracht om in de eredivisie te blijven is en blijft lastig. Daar heeft deze wedstrijd verder geen invloed op, wat mij betreft.”