Sport/Tennis
1556767
Tennis

Australian Open-avontuur Wawrinka al voorbij

Stan Wawrinka ligt uit het toernooi.

Stan Wawrinka ligt uit het toernooi.

Voor Stan Wawrinka is de Australian Open al voorbij. 

Stan Wawrinka ligt uit het toernooi.

Stan Wawrinka ligt uit het toernooi.

De Zwitserse tennisser, die het grandslamtoernooi in 2014 won, leed donderdag in de tweede ronde een pijnlijke nederlaag tegen Tennys Sandgren. De Amerikaan zette de nummer negen van de plaatsingslijst met duidelijke cijfers aan de kant: 6-2 6-1 6-4.

Vorig jaar bereikte Wawrinka in Melbourne nog de halve eindstrijd en op Roland Garros stond hij in de finale. Na Wimbledon, waar hij al in de eerste ronde verloor, kwam Wawrinka niet meer in actie vanwege een zware knieblessure. Vorige week zegde de tennisser vanwege schouderklachten af voor een demonstratietoernooi.

Sandgren, de nummer 97 van de wereld, had slechts anderhalf uur nodig om zich van Wawrinka te ontdoen. In de volgende ronde is de Duitser Maximilian Marterer zijn opponent. Marterer staat op de wereldranglijst drie posities hoger dan Sandgren. "Dit soort wedstrijden speel je niet graag, dat lijkt me duidelijk. Ik voelde me ongemakkelijk op de baan'', zei Wawrinka. "Maar ik moet positief blijven. De laatste twaalf dagen voelde ik me prima. Dat was beter dan ik had durven dromen. Zelfs vandaag voelde mijn knie veel beter aan dan twee dagen geleden. Als ik naar het grotere geheel kijk, gaat het de goede kant op.''

Alexander Zverev liet zich niet verrassen en sloeg zich wel naar de laatste 32 in Melbourne. De Duitse nummer vier van de wereld won in vier sets van zijn landgenoot Peter Gojowczyk: 6-1 6-3 4-6 6-3. Voor een plaats in de achtste finales speelt de twintigjarige Zverev tegen de Zuid-Koreaan Chung Hyeon.