Sport/Voetbal
1557440348
Voetbal

Donyell Malen schiet Dortmund naar winst op Sporting

Donyell Malen viert feest met Thomas Meunier.

Donyell Malen viert feest met Thomas Meunier.

DORTMUND - Donyell Malen heeft een uitstekend moment gevonden om zijn eerste treffer voor Borussia Dortmund te maken. Met de enige treffer van de wedstrijd hielp de oud-PSV’er de Duitsers aan de 1-0 zege op Sporting Lissabon.

Donyell Malen viert feest met Thomas Meunier.

Donyell Malen viert feest met Thomas Meunier.

En zo heeft naast Ajax ook Dortmund de volle honderd procent-score uit de eerste twee Champions League-wedstrijden. De eerste ’vorentscheidung’ is zodoende een feit in Groep C. Ajax en Borussia Dortmund op zes punten, Besiktas en Sporting Lissabon op nul. Eerder op de dinsdag versloeg Ajax de Turken in de Johan Cruijff ArenA met 2-0.

Malen schoot tien minuten voor rust beheerst raak, nadat hij was weggestuurd door Jude Bellingham. De Oranje-international zag een kwartier voor tijd een tweede doelpunt nog afgekeurd worden. Kort daarop werd hij vervangen door Reinier. Dortmund moest het zonder topscorer Erling Haaland doen, de trefzekere Noor was nog niet hersteld van een spierblessure. Aanvoerder Marco Reus was wel weer van de partij.

De komende twee speelronden in de Champions League treffen Ajax en Borussia Dortmund elkaar, de eerste confrontatie is op 19 oktober in Amsterdam.

Bekijk hier de uitslagen, standen en het programma in de Champions League