Sport/Darts
1557459484
Darts

PDC komt met coronaproof dartstoernooi zonder publiek

Michael van Gerwen kan weer aan de bak

Dartsbond PDC heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen, dat volgende maand van start gaat. Het coronaproof evenement in Milton Keynes heet PDC Summer Series en duurt vijf dagen. De PDC Summer Series wordt gespeeld zonder publiek en de spelers krijgen te maken met strenge maatregelen in verband met het coronavirus.

Michael van Gerwen heeft al laten weten niet te kunnen wachten. ’Aan de slag’, twittert hij.

In totaal kunnen 128 deelnemers van 8 tot en met 12 juli op vijf eendaagse Players Championship-evenementen hun opwachting maken. Per evenement bedraagt het prijzengeld 75.000 pond, omgerekend ruim 83.000 euro. De bedragen tellen mee voor de PDC Order of Merit, de wereldranglijst die gebaseerd is op inkomsten. Alle toernooien vinden plaats in de Marshall Arena, waar ook een hotel aanwezig is.

„De afgelopen weken, die erg uitdagend waren, hebben we continu verschillende manieren onderzocht om spelers weer op de been te krijgen en darts terug te brengen op het scherm van fans”, aldus PDC-voorzitter Barry Hearn.

De afgelopen maanden speelden de beste darters wel onderling tegen elkaar, maar iedereen vanuit zijn eigen woonkamer. Via een webcam konden de verrichtingen worden gevolgd. Michael van Gerwen, de beste darter ter wereld, paste voor het initiatief.