Sport/Tennis
1557466786
Tennis

Koolhof niet naar halve finales dubbelspel Australian Open, ook Schuurs uitgeschakeld

Wesley Koolhof

Wesley Koolhof

MELBOURNE - Wesley Koolhof en zijn Britse dubbelpartner Neal Skupski hebben de halve finales van het dubbeltoernooi van de Australian Open niet gehaald. In de kwartfinale was het Australische duo Jason Kubler en Rinky Hijikata veel te sterk voor Koolhof en Skupski: 6-3 6-1. Met Koolhof is ook de laatste Nederlander uitgeschakeld in Melbourne.

Wesley Koolhof

Wesley Koolhof

De 29-jarige Kubler en 21-jarige Hijikata maakten het na iets meer dan een uur af met een ace. De Australiërs waren in eigen land toegelaten met een wildcard, terwijl Koolhof en Skupski als eerste duo waren geplaatst.

Schuurs sneuvelt in kwartfinale dubbelspel Australian Open

Demi Schuurs is op de Australian Open gestrand in de kwartfinale van het vrouwendubbelspel. Schuurs en haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk verloren met 6-2 6-3 van Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. De Tsjechische speelsters, als eerste geplaatst in Melbourne, pakten vorig jaar de titel.

De 29 jaar oude Schuurs, de nummer 18 van de wereld in het dubbelspel, haalde twee jaar geleden wel de halve eindstrijd op de Australian Open. Vorig jaar miste ze het eerste grandslamtoernooi van het jaar vanwege een medische ingreep.

Schuurs en Krawczyk waren als zesde geplaatst. Ze wonnen in Melbourne twee keer van een Australisch duo dat met een wildcard was toegelaten.