Sport/Autosport
1559670497
Autosport

Nederlander staat nog steeds achter besluit om gridstraf te incasseren

Verstappen: ’Als je snel bent, kom je vanzelf weer van voren uit’

Max Verstappen

Max Verstappen

SOTSJI - Max Verstappen was vrijdag na afloop van de eerste twee vrije trainingen in aanloop naar de Grand Prix van Rusland zeer te spreken over zijn dag. Met een tweede en eerste plaats presteerde hij - zeker met het teleurstellende weekeinde in Singapore in het achter hoofd - verrassend sterk.

Max Verstappen

Max Verstappen

De Nederlander koos zijn woorden zorgvuldig in de paddock in Sotsji. „Tot dusver gaat het goed, dit is een positieve start.” In Singapore kende hij ook een prima vrijdag, maar bleek zijn Red Bull uiteindelijk niet snel genoeg om mee te doen voor de zege.

Lage verwachtingen

Verstappen was met lage verwachtingen afgereisd naar Rusland, waar hij nooit hoger dan vijfde eindigde. Mede daarom besloten hij en zijn team dat het geen kwaad kon om een motoronderdeel te wisselen en een gridstraf van vijf plaatsen te incasseren.

Ondanks zijn voortvarende start staat de 21-jarige Limburger nog steeds achter zijn besluit. „Nee, ik ben nu niet ineens teleurgesteld over de penalty. Je kunt hier prima inhalen en als je snel bent, kom je vanzelf weer van voren uit. Het zijn ook maar vijf plaatsen die ik achteruit moet.”