Sport/Voetbal
1559800851
Voetbal

Grensrechter vroeg handtekening aan wonderkind Erling Haaland voor goed doel

MANCHESTER - Het was een opmerkelijk gezicht, afgelopen dinsdag, na afloop van Manchester City-Borussia Dortmund (2-1): Erling Haaland die in de spelerstunnel een handtekening geeft aan een grensrechter. Dat zorgde voor de nodige commotie, maar het blijkt nu iets anders in elkaar te steken.

De handtekening die de Roemeense grensrechter Octavian Sovre vroeg, is namelijk bedoeld voor een goed doel. Het krabbeltje van het Noorse wonderkind wordt geveild en de opbrengst komt ten goede aan een stichting voor mensen met autisme in de regio Bihor. Dit meldt het Roemeense medium Gazeta Sporturilor.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Sovre attributen van bekende voetballers laat veilen voor het goede doel.

Na afloop van de wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League werd Haaland dus in de spelerstunnel benaderd door Sovre. Die vroeg het nieuwe godenkind van het internationale voetbal prompt om een handtekening. Haaland signeerde het papiertje van de grensrechter alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Toen Manchester City-coach Pep Guardiola achteraf gewezen werd op het incident, leek hij daar niet zo zwaar aan te tillen. „Ik heb er van gehoord, maar ik heb het zelf niet gezien. Misschien is hij een fan… waarom ook niet? Misschien was het voor zijn zoon of dochter.”