Nieuws/Sport
1560235
Sport

Locadia naar Premier League

Jürgen Locadia viert een PSV-goal.

Jürgen Locadia viert een PSV-goal.

Jürgen Locadia heeft zijn droomtransfer naar de Premier League te pakken.

Jürgen Locadia viert een PSV-goal.

Jürgen Locadia viert een PSV-goal.

De aanvaller (24) van PSV maakt de overstap naar Brighton & Hove Albion. Locadia wordt vrijdag medisch gekeurd in Engeland en tekent, als alles goed verloopt, een contract tot medio 2022. De Eindhovenaren ontvangen een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro voor de spits.

Spectaculair

De spectaculaire overgang van de 24-jarige spits is de afgelopen dagen in een stroomversnelling gekomen. Brighton hoopte Locadia op 31 augustus al binnen te hengelen, maar toen stak PSV-trainer Phillip Cocu hoogstpersoonlijk een stokje voor een last-minute-transfer. De huidige nummer 16 in de Premier League is Locadia vervolgens op de voet blijven volgen en liet deze maand direct weten ver te willen gaan voor de neo-international. De clubs hebben al overeenstemming bereikt over de transfer, ook de speler zelf is er persoonlijk al uit met zijn nieuwe werkgever.

Met negen doelpunten kende Locadia een uitstekende eerste seizoenshelft, al eindigde het kalenderjaar voor hem in mineur met een tegen Ajax opgelopen hamstringblessure. Die spierscheuring houdt hem voorlopig nog aan de kant, maar het weerhoudt Brighton er niet van om hem binnen te hengelen. Ook bij de medische tests vrijdag wordt daar rekening mee gehouden.

Locadia wordt in Engeland herenigd met oud-ploeggenoot Davy Pröpper, met wie hij twee seizoenen in Eindhoven samenspeelde. De middenvelder bewandelde afgelopen zomer dezelfde weg voor een bedrag van 13 miljoen euro (exclusief bonussen).