Sport/Voetbal
1560533717
Voetbal

Feyenoord neemt Mats Wieffer over van Excelsior

Amsterdam - Feyenoord heeft op de transfermarkt toegeslagen met het aantrekken van de 22-jarige Mats Wieffer. De middenvelder maakt de overstap van Excelsior en tekent een contract tot medio 2026.

Wieffer was het voorbije seizoen een van de uitblinkers bij Excelsior, dat via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie. „Ik had het gevoel dat ik klaar was voor een volgende stap en dan is het extra mooi dat een grote club als Feyenoord zich voor je meldt”, vertelt hij op de site van zijn nieuwe werkgever. „Ik hoefde er dus niet lang over na te denken of ik naar Feyenoord wilde. Nu ik hier ben ga ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik hier ook hoor.”

Technisch directeur Frank Arnesen is content met de aanwinst. „Mats is een jonge maar zeer solide middenvelder die we al een poosje in de gaten houden. Hij heeft afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie als een van de dragende spelers van Excelsior bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn. Bij ons krijgt hij de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen als voetballer zodat hij kan laten zien ook op dit niveau mee te kunnen. Dat vertrouwen hebben we zeker.”