Nieuws/Sport
1560624
Sport

Vermeer verruilt Feyenoord voor Club Brugge

Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer

Feyenoord gunt Kenneth Vermeer een vertrek uit De Kuip. De 32-jarige doelman maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar de Belgische lijstaanvoerder Club Brugge.

Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer

Vermeer tekent daar via een huurconstructie tot de zomer. Club Brugge heeft daarna een optie tot koop. Het is de beste oplossing voor de sluitpost, die afgelopen week zijn teleurstelling over een langer verblijf op de reservebank uitte in een gesprek met de directie van Feyenoord.

Technisch directeur Martin van Geel, die coach Giovanni van Bronckhorst zijn eigen beslissingen laat nemen binnen de selectie, toonde daarbij begrip voor Vermeer. De ontmoeting tussen de keeper en de clubleiding, in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer en oud-profvoetballer Winny Haatrecht, had maandag direct na het trainingskamp van Feyenoord in Spanje plaats.

Wat Vermeer dwars zat, was dat hem eerder te verstaan was gegeven dat hij niet mocht vertrekken terwijl hij duidelijk had aangegeven dat hij niet de grote stap van Ajax naar Feyenoord had gemaakt om seizoenenlang reserve te zijn.

Lees het hele verhaal over het vertrek van Kenneth Vermeer naar Club Brugge in de premium-editie van De Telegraaf/Telesport.